Starta företag med hjälp av sociala medier

Det är på många sätt ett försprång att ha många följare på Instagram. Anledningen till det är att man är välkänd av många och kan nå ut och påverka enkelt. Detta utnyttjar många på så sätt att de skapar produkter som de sedan marknadsför via sina sociala medier. Oftast följer man folk på sociala medier som man finner inspiration i, och som man kanske vill efterlikna. Därför väljer många att köpa produkter som är gjorda av deras förebild, egentligen bara för att det är just hon eller han som skapat och använder produkten.

Tammy Hembrow

Tammy Hembrow är en 23 årig tjej från Australien. Hon blev först känd på Instagram där hon laddar upp bilder på sig själv och från sitt vardagliga liv. Det som skiljer henne från alla andra och som var en stor del av varför hon fick så pass många följare var för att hon blev gravid. Hon ansågs av många vara den absolut snyggaste gravida kvinnan i världen och fortsatte trots graviditeten att klä upp sig och fixa hår och smink. Hon är väldigt insatt i träning och tränar själv på gym flera dagar i veckan. Att hon tränar så pass mycket som hon gör gjorde att hennes kropp höll sig fit under hela graviditeten, vilket imponerade många. Hon har även gjort en fitness-app där hon själv delar med sig av alla sina trix för att få en vältränad kropp. Många av hennes följare vill se ut som henne och köper därför appen. Genom att folk köper appen får Tammy in pengar som hon kan livnära sig på. Eftersom att hon själv är så insatt i träning bestämde hon sig år 2017 för att skapa en egen klädkollektion med träningskläder. Hennes märke heter Saski Collection och säljs runt om i hela världen. Hon marknadsför sig via sina sociala medier och tack vare att följarna köpte kläderna sålde de snabbt slut. Hon meddelar på sin Instagram och på Youtube när nya kläder släpps och hon visar även kläderna när hon poserar i dem.

Kylie Jenner

Kylie är den yngsta av systrarna i familjen Kardashian. Hon är endast 20 år gammal och tjänar redan betydligt mer än vad de flesta gör under hela sin livstid. Hon är en av de mest följda instagrammarna i hela världen då hon har hela 96 miljoner följare. Hon blev snabbt känd på sociala medier för sina selfies och många ser upp till henne. Något många reagerade på var att hennes läppar gick från väldigt små till stora på kort tid, och alla påstod att hon förstorat dem. Detta var något Kylie i början nekade och hon berättade att hon med hjälp av läppstift fick läpparna att se större ut. Det var då många som ville ha samma läppstift som henne för att få samma resultat. Kylie bestämde sig då för att ta saken i egna händer och släppa ett sminkmärke som säljer läpp-produkter. Märket heter Kylie Cosmetics och är idag ett välkänt sminkmärke. Hon marknadsför sig själv och många köper dessa produkter endast för att det är just Kylie som skapat dem.