Tjäna pengar via Youtube

Att sociala medier blir vanligare och vanligare är det nog ingen som har missat. Samtidigt som de sociala medierna växer kommer det även nya jobbmöjligheter och därmed nya sätt att tjäna pengar på. Det är främst de yngre som har sociala medier som sitt jobb, vilket gör att många vuxna blir tveksamma på om det faktiskt är ett riktigt jobb. Många tycker att ett jobb är ett ställe man går till varje dag, jobbar åtta timmar och sedan går hem. Att jobba med sociala medier fungerar inte riktigt på det sättet då man kan jobba var man vill och när man vill. Man får även välja sina tider helt själv och välja hur mycket tid man är villig att lägga ner. Något som blir vanligare och vanligare att ha som heltidsjobb är Youtube.

Youtube

Youtube är en hemsida där man kan se videor om precis vad som helst. Man kan skriva in ett sökord i sökrutan och man kommer få en träff nästan oavsett vad man skriver. Det är användare på Youtube som laddar upp klipp till sina kanaler som andra sen kan titta på. Man räknar med att drygt 100 000 videoklipp laddas upp varje dag av användare runt om i hela världen. Det finns de som använder Youtube dagligen och laddar upp videos med jämna mellanrum, och det finns de som använder Youtube för att ladda upp en video och sen aldrig mer. På Youtube kan man som användare prenumerera på olika kanaler, vilket gör att man inte missar några videos personen lägger upp. Genom att en kanal får fler och fler prenumeranter växer kanalen, vilket leder till att man kan börja tjäna pengar. Hur mycket pengar man tjänar avgörs av hur många prenumeranter och visningar man får. Man kan som Youtuber även tjäna pengar på att ha reklam innan sina videos. Reklamen är det de flesta tjänar mest på.

Lätt att tjäna pengar på Youtube?

Många har bilden av att det är betydligt lättare att tjäna pengar på Youtube än vad det är, och att de största på Youtube knappt lägger ner någon tid alls på kanalen och att de bara får pengar för inget. Detta är långt ifrån sanningen då det ligger otroligt mycket tid bakom varje video, till och med de som bara är några minuter långa. Youtubers lägger ner tid på att filma videon och sedan på att redigera den. Bara att redigera en video som är fem minuter lång kan ta flera timmar då man vill att videon ska vara bra klippt. Att man lägger ned så mycket tid på klippning och redigering är helt enkelt för att få fler tittare och prenumeranter. Självklart är det roligare att se på en video som är bra klippt och filmad än att se på en som är i dålig kvalitet och alldeles för lång. Det tar även tid att komma på vad nästa video ska handla om, då innehållet på kanalen måste vara varierad för att inte tittarna ska tröttna.