Youtube, ett sätt att marknadsföra sig på

Att bli känd på Youtube kommer med många bra saker, bland annat pengar och popularitet. Ofta är det så att tittarna som prenumererar och följer en Youtuber ser denne som en förebild eller en inspirationskälla. Youtubers kan ha större påverkan på folks liv än vad många tror och förstår, ofta på barn. Det blir allt vanligare att yngre barn har tillgång till telefon, Ipad och dator, vilket leder till att man kan använda sig av sociala medier. Då det finns så pass många olika videos på Youtube finns det något som passar alla, även de allra minsta. Det finns videos som är för de som är under fem år gamla och det finns det som passar pensionärer. Detta gör att man kan rikta in sig på en viss målgrupp och göra videos som passar och underhåller just dem.

Youtubekarriär kan leda till något helt annat

Youtube kan leda till många saker, till exempel att man lyckas som designer eller skådespelare. Det finns många bra exempel på de som börjat med att lägga upp videos på Youtube för att sedan gå vidare och bli kända inom andra kategorier. Det räcker till exempel med att en modellscout tittar på en video på någon de skulle kunna tänka sig att jobba med och hör av sig. Det kan i sin tur leda till att personen får ett modellkontrakt och går direkt in i den branschen, tack vare Youtube.

Youtube-stjärnor som blivit artister

Det blir vanligare och vanligare att kända Youtubers slår sig in i musikbranschen. De hamnar ofta högt upp på topplistorna, för deras Youtubekanaler är nämligen ett perfekt sätt att marknadsföra sina låtar på. Det är enkelt för en Youtuber att be sina följare att gå in och lyssna på låten på Spotify, och om en person med 600 000 följare säger det kommer många av dem att lyssna.

Ben Mitkus

Ben gör främst vloggar på sin youtubekanal. Han bestämde sig sedan för att ge sig in i musikbranschen och släppte då en låt som snabbt blev populär av främst hans följare. Därefter bestämde han sig för att blanda in musiken lite i sina Youtubevideos och delar nu med sig av bland annat tips hur han tränar upp rösten.

Thomas Sekelius

Thomas Sekelius blev snabbt känd på Youtube och uppskattades av så många för att han står upp för vem han är och uppmuntrar andra till att göra det. Thomas är homosexuell och det är något han pratar väldigt öppet om på sin Youtubekanal och andra sociala medier. Anledningen till att han pratar mycket om det är för att han vill ta bort den skeva bilden som finns av homosexuella. Han vill att alla ska våga vara den de är och aldrig behöva gömma sig för att samhället tycker att man är ”fel”. På sin Youtubekanal gör Thomas sminkvideos och vloggar och vann år 2017 årets HBTQ-pris på QX Gaygalan. Efter sina framgångar på Youtube släppte Thomas år 2017 låten Awakening, som handlar om hur det var när han kom ut som homosexuell.